Фритата с тиквички - Кенгуру

380 г дребни тиквички

2 яйца

2 с.л. кисело мляко

¼ ч.л. сода бикарбонат

80 г сирене

стрък пресен лук или чесън

3-4 клонки копър

40 г бяло брашно

40 г пълнозърнесто брашно

2 ч.л. бакпулвер

морска сол и черен пипер

10-20 г масло

Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят за 10 минути. Отцеждат се добре, като се притискат с шепи. След 2-3 минути се отцеждат още веднъж. Яйцата се разбиват леко с вилица. Содата се прибавя в киселото мляко, разбърква се и след като шупне, се добавя към яйцата. Прибавят се тиквичките, нарязаните лук и копър, едро натрошеното сирене. Накрая с пресяване се прибавя брашното, смесено с бакпулвера и 1-2 щипки сол. В добре загрят тиган с диаметър 25 см се слага част от маслото и се разстила сместа. Похлупва се с капак и се оставя да се запече на слаб огън около 10 минути. Когато хване златиста коричка и стегне, от горната страна се обръща с помощта на намазана с олио широка чиния. Преди да се върне в тигана, отново се слага масло, което се разпределя по дъното и стените му. Пече се под капак още десетина минути. Сервира се гарнирана с млечно-чеснов сос.