Кейк с кайсии - Кенгуру

4 бр. яйца

130 г захар

1 пакет бурбонска ванилова захар

230 г кисело мляко

120 мл олио

150 г бяло брашно

70 г пълнозърнесто брашно

1 бакпулвер

1 щипка сол

100 г кайсии

10 г краве масло

60 г почистени орехи

30-40 г бадеми

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Форма с диаметър 25 см се облицова с хартия за печене. Дъното се намазва обилно с меко масло и се поръсва с нарязаните орехи. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се киселото мляко, след него и олиото. Прибавя се брашното, като се разбърква с дървена лъжица. Тестото се изсипва във формата за печене. Отгоре се нареждат кайсиите, нарязани на половинки. По периферията се поръсва с нарязани бадеми. При желание в центъра може да се поръси със ситно нарязан черен шоколад. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа.