Печена скумрия - Кенгуру

2 бр. скумрия, почистена

1-2 ч.л. морска сол

1 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч.л. смлян кимион

3 с.л. нарязан пресен копър

2-3 скилидки чесън

1 лимон

зехтин екстра върджин

2-3 с.л. лимонов сок

Обелените скилидки чесън се счукват и пасират заедно с част от солта. Прибавят се кориандърът и кимионът, разбъркват се добре. Добавят се магданозът и копърът. Рибите се посоляват от всички страни и се слагат върху намазнени със зехтин парчета фолио за печене. С получената смес се пълни вътрешността им, като се добавят тънки резени лимон. Върху пълнежа се поръсва щедро зехтин и рибите се завиват плътно. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути. Когато са готови, се добавя лимонов сок и се сервира веднага.