Запечени броколи в бял сос - Кенгуру

Състав:

Броколи, масло, мляко, сол, сирене, кашкавал.

Продукти за 1 порция:

1 ч.ч. замразени броколи на розички

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.л. нишесте или брашно

1/2 ч.л. масло

1 ч.л. олио

50 г сирене

50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

В подходящ съд на котлона загрейте олиото заедно с маслото. След като то се разтопи, прибавете брашното и бъркайте енергично, докато се получи гладка смес. След около 1-2 минути прибавете млякото и отново бъркайте, докато заври и се сгъсти. Варете на бавен огън около 5 минути, като разбърквате често, за да не залепне на дъното на съда. Към така получения бял сос прибавете намачканото сирене и настъргания кашкавал и варете до получаването на хомогенна смес. Отстранете от огъня. В отделен съд сложете броколите да врат в подсолена вода за около 3-4 минути. След това залейте със студена вода и отцедете добре. В тава или йенска тенджера наредете сварените броколи, залейте с получения бял сос и запечете за около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.