Яйчен пунш егног - Кенгуру

2 жълтъка

30 г захар

240 г пълномаслено мляко

120 мл млечна сметана

40 мл бърбън

2 белтъка

½ с.л. захар

1/3  ч.л. прясно настъргано индийско орехче

 

Жълтъците се разбиват с миксер, докато побелеят. Прибавя се захарта и се хомогенизира добре. В касерола се смесват млякото, сметаната и малко от  индийското орехче, като се разбъркват, докато сместа заври. Отстранява се от котлона и се добавя бавно и поетапно към жълтъците. Всичко се връща на котлона и се загрява, без да завира, до около 70 градуса. Отстранява се от огъня, добавя се алкохолът. Белтъците се разбиват до меки върхове заедно със захарта и се добавят към горещата млечна смес. Сервира се, поръсен с щипка индийско орехче.

Автор и фотограф: Димитрина Бунова