Трудните разговори - Кенгуру

Преодолейте страховете си и споделете какво чувствате – хармонията във връзката ви има нужда от това. 

 

Здраве

Не бъдете в редиците на хипохондриците, но и не си позволявайте да сте безразлични. Проявявайте загриженост към кондицията на съпруга си и бъдете откровени, когато ви попита за вашата.  

 

Интимни моменти

Много двойки очакват неуредиците в интимния им живот да изчезнат от само себе си. Това няма да се случи. Заличете стеснителността и говорете открито за проблемите под завивките.

 

Финансови въпроси

Семейният бюджет е деликатна тема, която често е повод за спорове. За да ги избегнете, старайте се да не обобщавате („Харчиш много!”), а да сте конкретни („Този месец имаме повече разходи, затова е добре да намалим покупките.”) 

 

Недостатъци на партньора

Никой не обича да бъде критикуван. Затова не се фокусирайте върху минусите на любимия човек, а върху плюсовете, които са ви накарали да се влюбите в него.

 

Лични проблеми

Естествено, преразказването на спора с нелюбезната продавачка за десети път няма да впечатли никого. Но не е приемливо и нежеланието да разказвате за ежедневието си извън дома. Намерете баланса и разкривайте миговете, които са ви впечатлили, без да прекалявате с ненужни подробности.   

 

Намесата на родителите

Нормално е да правите компромиси при общуването с родителите на партньора. Но ако усетите, че се опитват да повлияят на отношенията ви, помолете го да разговаря с тях и ясно да им покаже, че личният ви свят е неприкосновен.

 

Планове за бъдещето

Представите за бъдещето на семейството ви съвпадат? Или виждате, че желанията ви са различни? Обсъдете това и намерете решение, което удовлетворява и двамата. 

 

Комплекси заради външността

Не си просете комплименти и не атакувайте несъвършенствата във визията на съпруга си. Заедно сте не заради цвета на косата или очите си, а заради любовта един към друг.

 

Теми табу

За да бъде бракът ви щастлив, забравете за:

- сравнението на половинката с друг човек („Държиш се като майка си/баща си”);

- фантазиите на тема „как трябва да изглежда партьорът на мечтите ми” – в душата на любимия такива разсъждения пораждат много комплекси;

- подробностите около предишните отношения – каквото било-било. Не си заслужава отношенията ви да се натоварват от изминалите години.

Автор: Милена Тошева