Свинско филе с козе сирене и тиква
Ноемврийски предложения
1 свинско бонфиле
3 слайса бекон
1 малка глава лук
1 малка кисела ябълка
120 г тиква цигулка
2 с.л. нарязана салвия
2 скилидки чесън
сол и черен пипер
100 г козе сирене
130 г спанак
Филето се подготвя за пълнене и се поръсва със сол и пипер. Нарязаният бекон се запържва и изважда от тигана. Добавя се малко зехтин и се сотират наситненият лук, ябълката и тиквата, нарязани на кубчета. Оставят се 8-10 минути на котлона, докато тиквата омекне. Прибавят се салвията и чесънът, след това спанакът и сиренето. Сместа се подправя със сол и пипер, разстила се върху филето и се оформя руло. Опционално върху него се завиват слайсове бекон и се завързва с кухненски канап. Слага се в тава, застлана с хартия за печене, и се пече около 40-45 минути.