Супа от тиква и червена леща - Кенгуру

1 кг почистена тиква

200 г червена леща

1 глава кромид лук

2 стръка целина

1 морков

1 с.л. фино настърган джинджифил

3 скилидки чесън

2 с.л. олио

1 ч.л. кимион на зърна

1 ч.л. куркума

1 ч.л. синапено семе

1 ч.л. едро смлян червен пипер

2 с.л. доматено пюре

1 литър зеленчуков бульон

морска сол и черен пипер

Тиквата се нарязва на кубчета. Лещата се измива и отцежда добре. В голяма тенджера се загрява зехтинът. Прибавят се сухите подправки и се запържват за минута, като се разбърква постоянно. Добавят се джинджифилът и наситненият чесън. След няколко разбърквания се прибавят дребно нарязаните лук, морков и целина. Запържват се около минута и се добавят доматеното пюре, лещата и тиквата. Залива се с  горещия бульон или вода, прибавя се сол на вкус. Супата се оставя да къкри на слаб огън, докато омекне тиквата. Пасира се до гладкост и се подправя с черен пипер. Сервира се топла, гарнирана с гъсто кисело мляко и лют червен пипер.