Спагети със зеленчуци - Кенгуру

Състав:

Спагети, моркови, тиквичка, доматено пюре, магданоз, олио или зехтин, сол.

Продукти за 1 порция:

100 г спагети

1 среден морков

2-3 резена тиквички

1 с.л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват според указанията на опаковката в подсолена вода до готовност, след което се измиват със студена вода и се отцеждат добре. В отделен съд в малко зехтин и вода се задушават нарязаните на кубчета зеленчуци - моркови и тиквичка, и когато омекнат, към тях се добавя доматеното пюре, размито в малко вода. Поръсва се с щипка захар и се оставя да покъкри около 10 минути, като при нужда се долива малко вода. Така полученият сос от домати и зеленчуци се изсипва върху готовите спагети и по желание се сервира с настърган пармезан и ситно нарязан магданоз.