Салата с киноа и яйце по турски
Юнски предложения
2 порции
100 г киноа
2 яйца
1 авокадо
2 скилидки чесън
150 г кисело мляко
50 г сирене
2-3 шепи бейби спанак или салата
2-3 клонки копър
2-3 с.л. зехтин
20 г краве масло
лют и сладък червен пипер
сол и черен пипер
1-2 с.л. сусам
Зърната киноа се сваряват и отцеждат добре. Скилидките чесън се наситняват и пресират. Добавят се към киселото мляко заедно с натрошеното сирене и малко зехтин. Авокадото се нарязва на слайсове. Маслото се загрява с 1 с.л. зехтин. Добавят се лют и сладък червен пипер. Яйцата се пошират във вряща вода с добавени сол и оцет. В чинии се разпределя киноата, авокадото и зелените листа с клонки копър. Добавя се киселото мляко и отгоре се слагат отцедените поширани яйца. Поръсват се с пикантното масло и сусам. Подправя се със сол и черен пипер.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова