Салата с киноа и яйце по турски - Кенгуру

2 порции

100 г киноа

2 яйца

1 авокадо

2 скилидки чесън

150 г кисело мляко

50 г сирене

2-3 шепи бейби спанак или салата

2-3 клонки копър

2-3 с.л. зехтин

20 г краве масло

лют и сладък червен пипер

сол и черен пипер

1-2 с.л. сусам

Зърната киноа се сваряват и отцеждат добре. Скилидките чесън се наситняват и пресират. Добавят се към киселото мляко заедно с натрошеното сирене и малко зехтин. Авокадото се нарязва на слайсове. Маслото се загрява с 1 с.л. зехтин. Добавят се лют и сладък червен пипер. Яйцата се пошират във вряща вода с добавени сол и оцет. В чинии се разпределя киноата, авокадото и зелените листа с клонки копър. Добавя се киселото мляко и отгоре се слагат отцедените поширани яйца. Поръсват се с пикантното масло и сусам. Подправя се със сол и черен пипер. 

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова