Салата с киноа и броколи - Кенгуру

150 г бяла киноа

1 малка глава броколи

1 краставица

3-4 стръка зелен лук

4 бр. сварени яйца

30-40 г орехи

 

Дресинг

3 с.л. сусамов тахан

1 авокадо

1 лимон

½ връзка магданоз

1-2 скилидки чесън

морска сол и черен пипер

4-6 с.л. филтрирана вода

Зърната киноа се накисват за 5-6 часа. Изплакват се добре и се сваряват за кратко, като се запазва хрупкавостта им. Главата броколи се накъсва на малки розички. Бланшират се в подсолена вода за 3 минути. Междувременно се нарязва зеленият лук. Краставицата се обелва и нарязва на малки кубчета. Приготвя се дресинг, като в блендер се пасират всички съставки. При необходимост се добавя малко вода и сок от лимон на вкус. Салатата се овкусява, разбърквайки се внимателно. Гарнира се с половинки сварени яйца и нарязани орехи.