Салата Нисоаз с млечен дресинг - Кенгуру

300 г бейби картофи

1 консерва риба тон в собствен сос

1 малка краставица

1 червена чушка

1 малка зелена салата

1-2 шепи чери домати

1 малка глава червен лук

5-8 маслини

2 твърдо сварени яйца

2 с.л. червен оцет

1с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън

1 ч.л. дижонска горчица

60 мл зехтин екстра върджин

сол и черен пипер

аншоа за гарниране

магданоз

Съставките за дресинга се разбъркват добре. Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват на пара. Към тях се добавя отцедената риба тон и 1-2 с.л. от дресинга. Разбъркват се внимателно и се слагат в плато. Прибавят се нарязаните зеленчуци, накъсаната салата, маслините, четвъртинки яйца и аншоа. Гарнира се с останалия дресинг.

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова