Плодов десерт с кисело мляко
Рецептите са подходящи за захранени деца, без наличие на алергии и специфични нужди.
Състав:
Праскови, кайсии, ябълки, пъпеш, вода, кисело мляко, захар, канела
Продукти за 1 порция:
1/2 праскова
1/2 кайсия
1/4 ябълка
пъпеш колкото ябълката
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. захар
щипка канела
Начин на приготвяне:
Плодовете се измиват, почистват и нарязват на малки парчета. Слагат се в подходящ съд и се заливат с водата, захарта и канелата. Варят се на тих огън около 15 минути. След като се махнат от котлона, се пасират до получаване на хомогенна смес. Сместа се прехвърля в подходяща купичка за сервиране, охлажда се добре и най-отгоре са поставя киселото мляко. Десертът се сервира студен.