Плодов десерт с кисело мляко - Кенгуру

Състав:

Праскови, кайсии, ябълки, пъпеш, вода, кисело мляко, захар, канела

Продукти за 1 порция:

1/2 праскова

1/2 кайсия

1/4 ябълка

пъпеш колкото ябълката

1 с.л. кисело мляко

1/2 ч.ч. вода

1 ч.л. захар

щипка канела

Начин на приготвяне:

Плодовете се измиват, почистват и нарязват на малки парчета. Слагат се в подходящ съд и се заливат с водата, захарта и канелата. Варят се на тих огън около 15 минути. След като се махнат от котлона, се пасират до получаване на хомогенна смес. Сместа се прехвърля в подходяща купичка за сервиране, охлажда се добре и най-отгоре са поставя киселото мляко. Десертът се сервира студен.