Пиле по средиземноморски - Кенгуру

6 пилешки бутчета, долната част

300 г картофи

6 скилидки чесън, нарязани

240 мл домашен бульон или вода

8-10 зелени маслини без костилка

1 лимон

5-6 клонки мащерка

сол и черен пепер

Почистените и подсушени бутчета се подправят със сол и пипер. В съд, подходящ за използване във фурната, се загрява зехтин. Месото се запържва, докато почервенее. Добавят се картофите, нарязани на кубчета, чесънът и горещият бульон. Подправя се със сол и пипер и се оставя да заври. Прибавят се маслините, отгоре се разпределя лимонът, нарязан на слайсове, и клонките мащерка. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Сервира се веднага.

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова