Пълнозърнести американски палачинки с тиква - Кенгуру

Необходими продукти:

140 г пълнозърнесто брашно от спелта

20 г овесени ядки

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

2 яйца

150 г кисело мляко

½ ч.ч. тиквено пюре

ванилия

опция – ½ с.л. кафява захар

40 г орехови ядки

мед за гарниране

Начин на приготвяне: 

В купа се пресява брашното с бакпулвера и солта. Прибавят се овесените ядки и захарта, ако се използва. Яйцата се разбиват за кратко с ръчна тел заедно с млякото, ванилията и тиквеното пюре. Добавят се сухите съставки и се разбъркват с дървена лъжица само докато се смесят. Тиган с незалепващо дъно се намазва с масло и на четири места на разстояние се слага по ¾ с.л. от сместа, като се разстила леко. Пекат се до образуване на златистокафява коричка и се обръщат. Готовите палачинки се сервират топли, поръсени с нарязани орехови ядки и мед.  

Автор и фотограф: Димитрина Бунова