Пъдпъдъци с ябълка и салвия - Кенгуру

4 бр. пъдпъдъци

4-5 дребни ябълки

клонка свежа салвия

50-60 г масло

1 лимон

сол и черен пипер 

 

Ябълките се нарязват на тънки резени и се поръсват с лимонов сок, за да не потъмнеят. Пъдпъдъците се измиват и подсушават. Подправят се със сол и черен пипер. 30 г от маслото се загрява и птиците се сотират за кратко, докато придобият златиста коричка. Преместват се в тавичка, застлана с фолио за печене, и се пекат в предварително загрята на 200°C фурна около 15 минути. Тиганът се загрява и остатъците от запържването на месото се деглазират с 1-2 с.л. сухо бяло вино, добавят се ябълките, 5-6 листа салвия, сол, черен пипер, 2 с.л. лимонов сок, останалото масло. Оставят се да се задушат, докато омекнат. Сервират се веднага, заедно със запечените птици.