Мини палачинки без брашно
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
90 г зелена елда
90 г бяла киноа
120 мл филтрирана вода
1 ч.л. какао
1 с.л. кокосова захар
1-2 щипки сол
1 голямо яйце
за гарниране
500 г ягоди
мед
черен шоколад
Зърната елда и киноа се накисват предната вечер поотделно във вода с добавени по 1 ч.л. лимонов сок. Сутринта се отцеждат и измиват добре. Смилат се с останалите съставки до хомогенна смес. Силно загрят тиган се намазва с кокосово или пречистено масло и за малки палачинки се слагат по 2 с.л. от сместа. Обръщат се след появата на мехури, пекат се до златисто. Сместа е подходяща и за направата на 10 бр. тънки френски палачинки, като се разреди при блендирането с още 40 мл вода. Консумират се веднага, топли или леко охладени.