Мини палачинки без брашно - Кенгуру

90 г зелена елда

90 г бяла киноа

120 мл филтрирана вода

1 ч.л. какао

1 с.л. кокосова захар

1-2 щипки сол

1 голямо яйце

за гарниране

500 г ягоди

мед

черен шоколад

Зърната елда и киноа се накисват предната вечер поотделно във вода с добавени по 1 ч.л. лимонов сок. Сутринта се отцеждат и измиват добре. Смилат се с останалите съставки до хомогенна смес. Силно загрят тиган се намазва с кокосово или пречистено масло и за малки палачинки се слагат по 2 с.л. от сместа. Обръщат се след появата на мехури, пекат се до златисто. Сместа е подходяща и за направата на 10 бр. тънки френски палачинки, като се разреди при блендирането с още 40 мл вода. Консумират се веднага, топли или леко охладени.