Месо от диво прасе с гъби и сини сливи - Кенгуру

1 кг месо от диво прасе

300 г гъби

2 бр. зелени чушки

1 червена чушка

3-4  картофа

2 глави кромид лук

3-4 скилидки чесън

4-5 сушени сини сливи без костилка

200-300 мл сухо червено вино

1 с.л. доматено пюре

½ с.л. дижонска горчица

1 бр. дафинов лист

1-2 зърна бахар и черен пипер

морска сол

 

Подготвеното за готвене месо се запечатва в сгорещен зехтин, добавя се малко топла вода и се сварява. Лукът и гъбите се нарязват на резени, чушката и картофите – на дребни парченца. Зеленчуците се запържват в отделен съд, прехвърлят се заедно с месото, подправките и сливите, разрязани на две, в глинен или керамичен съд. Посоляват се и се заливат с виното, в което са размити доматеното пюре и горчицата, като се добавя гореща вода, колкото да ги покрие. Ястието се пече около 4-5 часа или до готовност, като при нужда се добавя гореща вода.