Месо от диво прасе с гъби и сини сливи
1 кг месо от диво прасе
300 г гъби
2 бр. зелени чушки
1 червена чушка
3-4 картофа
2 глави кромид лук
3-4 скилидки чесън
4-5 сушени сини сливи без костилка
200-300 мл сухо червено вино
1 с.л. доматено пюре
½ с.л. дижонска горчица
1 бр. дафинов лист
1-2 зърна бахар и черен пипер
морска сол
Подготвеното за готвене месо се запечатва в сгорещен зехтин, добавя се малко топла вода и се сварява. Лукът и гъбите се нарязват на резени, чушката и картофите – на дребни парченца. Зеленчуците се запържват в отделен съд, прехвърлят се заедно с месото, подправките и сливите, разрязани на две, в глинен или керамичен съд. Посоляват се и се заливат с виното, в което са размити доматеното пюре и горчицата, като се добавя гореща вода, колкото да ги покрие. Ястието се пече около 4-5 часа или до готовност, като при нужда се добавя гореща вода.