Макарони в сос Морней - Кенгуру

Състав:

Макарони, мляко, масло, олио, брашно, кашкавал, бял пипер, сол, пилешки гърди.

Продукти за 1 порция:

25 г макарони

щипка сол

За соса Морней:

1 с.л. масло

1 ч.л. брашно или обикновено нишесте

1 ч.ч. прясно мляко

кашкавал колкото кибритена кутия

няколко хапки сварено пилешко филе

щипка бял пипер по желание

1 каф.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода до готовност според указанията на опаковката. Измиват се със студена вода и се отцеждат много добре. В отделен съд на котлона се разтапя маслото и след като се разтвори напълно, към него се добавя брашното при непрекъснато бъркане. След това се налива студеното прясно мляко и отново се разбърква до получаване на гладка смес. Посолява се на вкус, по желание се слага и бял пипер и се вари при непрекъснато бъркане около 5 минути на слаб огън. Така полученият сос се отстранява от котлона и към него се добавя настърганият кашкавал и пилешкото филе, нарязано на ситно. Макароните се заливат с получения сос и се поръсват с пресен магданоз.