Крем супа с гъби
Ноемврийски предложения

400 г гъби
1 картоф
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
2-3 клонки суха мащерка
1 ч.л. куркума
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Гъбите се почистват, без да се мокрят. Нарязват се и се запържват в 1 с.л. от зехтина. Изваждат се от тигана, добавя се останалият зехтин и се сотират нарязаната глава лук и морковът. Когато са готови, се добавят наситненият чесън, куркумата и доматеното пюре. Доливат се 800 мл горещ домашен бульон или вода. Прибавят се нарязаният на кубчета картоф и гъбите, като част от тях се заделят за гарниране. Супата се оставя да къкри 20 минути и се пасира. Гарнира се с магданоз и част от заделените гъби.
март 2025
