Крем супа с гъби - Кенгуру

400 г гъби

1 картоф

1 морков

1 глава  лук

2 скилидки чесън

2-3 клонки суха мащерка

1 ч.л. куркума

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

Гъбите се почистват, без да се мокрят. Нарязват се и се запържват в 1 с.л. от зехтина. Изваждат се от тигана, добавя се останалият зехтин и се сотират нарязаната глава лук и морковът. Когато са готови, се добавят наситненият чесън, куркумата и доматеното пюре. Доливат се 800 мл горещ домашен бульон или вода. Прибавят се нарязаният на кубчета картоф и гъбите, като част от тях се заделят за гарниране. Супата се оставя да къкри 20 минути и се пасира. Гарнира се с магданоз и част от заделените гъби.