Какаови снежни сладки - Кенгуру

140 г брашно

2 яйца

170 г захар

80 г тъмно неподсладено какао

60 мл олио

ванилия

1 ч.л. бакпулвер

¼ ч.л. сол

пудра захар за овалване

 

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Захарта се разбърква с какаото и олиото. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбиват с миксер. Прибавят се ванилията и брашнената смес. Разбърква се добре, покрива се с фолио и се оставя да стегне една нощ в хладилника. От сместа се правят топчета с големината  на орех и се овалват обилно в пудра захар. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние 3-4 см едно от друго. Пекат се 10-12 минути  в предварително загрята на 180 градуса фурна, с включен вентилатор. Когато са готови, се оставят за 3-4 минути в тавата, след което се изваждат върху решетка да се охладят.

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова