Какаови снежни сладки
Празнични вълшебства
140 г брашно
2 яйца
170 г захар
80 г тъмно неподсладено какао
60 мл олио
ванилия
1 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
пудра захар за овалване
Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Захарта се разбърква с какаото и олиото. Едно по едно се добавят яйцата, като се разбиват с миксер. Прибавят се ванилията и брашнената смес. Разбърква се добре, покрива се с фолио и се оставя да стегне една нощ в хладилника. От сместа се правят топчета с големината на орех и се овалват обилно в пудра захар. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние 3-4 см едно от друго. Пекат се 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, с включен вентилатор. Когато са готови, се оставят за 3-4 минути в тавата, след което се изваждат върху решетка да се охладят.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова