Хумус с печени чушки - Кенгуру

450 г сварен нахут

2-3 с.л. сусамов  тахан

2 скилидки чесън

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. зехтин екстра върджин

2/3 ч.л. морска сол

2-3 щипки смлян кимион

120 мл ледена филтрирана вода
червен пипер

3-4 печени пиперки

2-3 клонки магданоз

Отстраняват се люспите на зърната нахут. Слагат се в блендер, заедно с нарязаните скилидки чесън, тахана, солта, лимоновия сок и зехтина. Пасират  се поетапно, като  на два пъти се добавя от водата за по-пухкава и гладка текстура. Подправят се с кимион. Хумусът се слага в плитка чиния. Гарнира се със зехтин, червен пипер, нарязани пиперки и магданоз.

Автор и фотограф: Димитрина Бунова