Емоционалните подаръци - Кенгуру

Подаръците са като манджите вкъщи - все едни и същи идеи и комбинации в главата и все по-малко вдъхновение за нещо различно. Всъщност, каква по-добра причина да раздвижим въображението си? Да не забравяме: най-сладкият подарък е неочакваният, онзи без специален повод и суетня. С вноса на нови хранителни продукти на пазара през последните години можем да експериментираме в кухнята. Вярно е, че любовта минавала през стомаха, но... винаги ли? Истината е, че на пазара на емоционалните подаръци е изкарана не по-малко интересна „стока". Повечето от тях ще разтупкат сърцето на любимия човек много по-силно от пилешките сърчица по селски на масата пред телевизора.

Приключенски програми. Един нов и вълнуващ начин да прекарате вашата почивка извън обичайното. Тази услуга на много специализирани клубове ще ви отведе до места, където не всеки може да стигне. Светът на дивата природа ще ви зареди с нови и непознати емоции и приключения: ще катерите скали или лед, ще се спускате в каньони и буйни реки, ще прониквате в неблагоустроени пещери, ще предизвикате себе си. Програмите са както съботно-неделни, така и по-дълги.

Бънджи скокове. Е, ако партньорът обича да се хвърля надолу с главата във всякакви щури идеи, това определено е неговият подарък. Бънджито може да се практикува през цялата година. Буново (30м), Клисура (70м), Витиня (120м) и др. Цените на скок са около 60 лв., а тандемният скок обикновено е 100 лв.

Бънджи скоковете водят началото си от тихоокеанския о. Пентекост. Жителите му строят до 25-метрови кули от бамбук, откъдето младежи, завързани за краката с лиани, скачат, за да докажат своята мъжественост. У нас е достатъчно просто да изпият една бутилка домашна грозданка и след това да оживеят.

Парашутни скокове. Тандемният скок е най-лесният начин да изживеете пълния адреналин с любимия си човек. За парашутните скокове нямате нужда от каквито и да било медицински изследвания и подготовка. Накрая ви очаква просто... меко кацане на земята - краката ви още дълго ще са като омекнали, а душата - в полет. В зависимост от височината на скока, цената му е между 25 и 50 лв., като допълнително се заплаща екипировката.

Вашият инструктор ще ви обясни всичко, което трябва да знаете в 15-минутен кратък брифинг и ще получите подходящо за скока облекло - гащеризон, специалната тандемна збруя и защитни очила. Полетът със самолета трае около 15-20 мин. Ако скочите от 3200 метра височина, ще се наслаждавате на 40-секундно свободно падане с около 200 км/ч. На 1 500 м инструкторът ще отвори парашута и заедно ще летите 6-8 мин. с отворен парашут. Полетът с парапланер също е опция. Трае между 15 и 30 мин. и е по около 100 лв.

Конна езда. Разходката с кон е включена в пакетните адвенчър програми на все повече турагенции и клубове. Маршрутите, които се предлагат, са планински - Родопи, Рила, Странджа и пр., и по Черноморието. Извън пакетните цени ездата е около 40 лв. на час.

АТВ. В случай, че любимият предпочита да яха нещо по-мръсно, миризливо и шумно от кон - АТВ-то е точният подарък. Цял ден с тази машина е около 500 лв., но пък можете да подарите и час - цените се движат около 70 лв.

Водолазни курсове. В разгара на лятото може да ви тръгне по вода. Не е трудно да скочиш с любимия право в дълбокото - защото вече се предлагат най-различни водолазни курсове от квалифицирани инструктори, включително и в София. Двудневен курс е малко над 200 евро, а петдневният - около 300. Ако цената е непосилна за вас, има и еднодневни курсове за по 100 евро или просто единично гмуркане по 50, като цената включва пълната екипировка.

Въжени градини. Приключение в клоните на дърветата? Какво по-хубаво място за забавление с вашия Тарзан! Защо да не си подарите екстрийм приключение в един еко парк. Очаква ви прехвърляне от едно дърво на друго с помощта на поредица от окачени мостове, мрежи, пасажи, дънери, летящи въжета и други забавни предизвикателства. Най-хубавото е на финала - въжен тролей. Удоволствието е повече от достъпно - около 20-25 лв.

Освен предъвканата любов, която минава през стомаха, напоследък имаме и още една причина да се замислим за истински емоционален подарък - сайтовете за колективно пазаруване. По-големите в България - вече около 4-5 сайта, всеки ден предлагат забавления в или близо до вашия град, за които не сте и предполагали, при това с отстъпки от 50 до 80 процента. Дори не е нужно да спестявате - просто изпитайте неизпитаното!

 

Автор: Надя Йончева