Брауни със сладък картоф - Кенгуру

500 г сладки картофи

14 бр. фурми

100 г сурови бадеми

100 г овесени ядки

6 с.л. кленов сироп или кокосова захар

2 с.л. кокосово олио
щипка сол

6 с.л. какао или брашно от рожков

 

Бадемите и овесените ядки се смилат в блендер. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват на пара, докато омекнат добре. Пасират се заедно с нарязаните фурми, кокосовото олио и кленовия сироп. Прибавят се бадемите, овесените ядки и какаото. Всичко се смесва добре, изсипва се в застлана с хартия за печена тава с размер 20х20 см и се пече в загрята на 180 градуса фурна около 45 – 50 минути, или докато пробна клечка излиза суха от тестото, като в началото може да се включи вентилатор. Изважда се от фурната, оставя се 5 минути, изважда се от тавата да се охлади върху решетка.

Автор и фотограф: Димитрина Бунова