Бисквити диджестив с лимец - Кенгуру

Необходими продукти:

130 г пълнозърнесто  брашно от лимец

20 г овесени трици

½ ч.л. сол

½ ч.л. сода бикарбонат

1 яйце

60 г  кафява захар

1-2 с.л. бяла захар

60 мл зехтин

ванилия

40 г черен готварски шоколад

малдонска сол на люспи

Начин на приготвяне: 

В купа се пресява брашното със содата и солта. Добавят се триците. Шоколадът се нарязва на дребно. В отделна купа с ръчна тел се разбиват яйцата и захарта, докато побелеят. На тънка струя се добавя зехтинът. Прибавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Добавя се шоколадът. Върху тава, застлана с хартия за печене, се оформят 16 топчета и леко се сплескват с пръсти, които периодично се намокрят във вода, за да не лепнат. Поръсват се с люспи сол. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-12 минути. Охлаждат се върху решетка. Съхраняват се в плътно затваряща се кутия.

Автор и фотограф: Димитрина Бунова