- Начало
- Предавания
- „Първи стъпки“
- „Първи стъпки“: Безопасност на захранването
„Първи стъпки“: Безопасност на захранването
Д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика, разказва как да направим захранването безопасно за бебето.
От видеото ще научите:
- Защо храните за възрастни не са безопасни за бебетата?
- Каква е причината европейските деца да бъдат захранени малко по-рано? И защо препоръките на СЗО за началото на захранването са различни?
- Как се прави оценка на безопасността на храната от гледна точка на хранителния състав?
- Какви са критериите за добри захранващи храни?
- Какво трябва да знаем за приема на течности от бебето?
- Какви са правилата за приготвяне на храна преди пътуване?
Въпроси на зрители:
- Лук, копър, чесън, магданоз трябва ли да се въвеждат преди една година и как?
- На каква възраст трябва да имаме поне едно заместено хранене?
- Ако бебето успешно приема течност с лъжичка, това показателно ли е за успешен прием на пюре?
- Колко време и как можем да съхраним домашно приготвено пюре, след като го отворим?
- Кога трябва да въведем глутена?
- Месото от кой месец се въвежда?
- Има ли разлика кога да започне захранването при кърмените бебета и тези, които са на мляко за кърмачета?
- Кога е добре консистенцията на пюретата да става по гъста, или да се предлагат парчета?
- Какви чайове е хубаво да даваме на кърмаче?
Приятно гледане!