- Начало
- Предавания
- „Първи стъпки“
- „Първи стъпки“: Безопасност на млечно хранене
„Първи стъпки“: Безопасност на млечно хранене
Гостуват Теодора Артинова, старша акушерка на родилна зала и родилно отделение при ПСАГБАЛ „Света София“, и д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика.
От видеото ще научите:
- Какви са особеностите на храненето на новороденото с Tommee Tippee?
- Защо кърмачетата трябва да се хранят със специални бебешки храни, които са различни от храните за възрастните?
- Крие ли риск за бебето съставът на кърмата, ако майката кърми и се храни здравословно?
- Какви са видовете кърма?
- Как трябва да я изцеждаме и съхраняваме правилно?
- Какво означават цифрите върху етикетите на различните млека за кърмачета?
- Каква е промяната в състава на млеката за кърмачета след 22 февруари 2020 г.?
- Как правилно да приготвим млякото за кърмачета?
- Какво е характерно за млеката за малки деца?
Въпроси на зрители:
- Кърмя на 3 часа и не изцеждам. Трябва ли да цедя и да замразявам?
- На колко градуса се стерилизират шишетата?
- Забелязвам, че бебето ми започва да хълца, след като се нахрани и легне в леглото си. Каква може да бъде причината и индикация ли е това, че трябва да променя нещо? Бебето е на 11 дни, кърмя го и дохранвам по веднъж или два пъти дневно.
- Трябва ли да се хвърля млякото, което остава в шишето след хранене (кърма), или мога да го стопля и дам на следващото хранене?
- Детето ми е на 4 месеца и половина и отказва да яде замразената ми кърма. Възможно ли е да си е променило вкуса и затова да не я иска?
Приятно гледане!