С гордост заявяваме, че списание „Кенгуру" е единственото официално одобрено българско медийно издание, коeто представя страната ни на престижния кьолнски панаир за бебешки и детски стоки „Kind + Jugend", който се провежда от 13 до 16 септември.

Панаирът „Kind + Jugend" е с половин вековна история и е едно от най-значимите международни събития в сферата на бизнеса със стоки за деца. Провежда се ежегодно в средата на септември в Кьолн, Германия вече от над 50 години и обхваща всякакви продукти за детето от раждането до 3-годишната му възраст, вкл. и за бременната жена. Тазгодишното издание държи своеобразен рекорд по отношение на броя посетители и изложители. Над 21 000 специалисти от 106 страни се възползваха от международната бизнес-платформа в Кьолн, за да придобият представа за тенденциите и новостите в света на детското оборудване. Броят на изложителите също е по-висок отвсякога - 940 фирми-участнички от 41 страни представят своя продуктов асортимент.

Благодарим за подкрепата и съдействието на г-жа Тереза Мутафова от Германо-Българската индустриално-търговска камара, която отговаря за представителството на Кьолнския панаир в България и която помогна списание „Кенгуру" да намери място на медийния щанд в панаирната палата в Кьолн, сред десетките специализирани издания от цял свят!