„Сдружение Азбукари", съвместно със спортен клуб „Марина спорт" организираха ски урок за деца лишени от родителска грижа. На малчуганите от дома в кв. „Драгалевци" беше подарен един незабравим ден сред снежните склонове на Витоша. Под вещото ръководство на специалистите децата успяха да усвоят основни умения, свързани със зимния спорт, като успоредно с това се позабавляваха до насита. В края на деня те дори успяха да направят демонстрация на всичко, което са научили. Според треньорите малчуганите са показали истински талант и са се справили отлично.

„Сдружение Азбукари" вече е било инициатор на редица подобни събития. Основната задача, която стои пред тях сега е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тя ще бъде построена в Южния парк в София. Откриването й е предвидено за 1 юни - Международния ден на детето. Всеки, който се чувства съпричастен с каузата на „Сдружение Азбукари", може да помогне чрез откритата банкова сметка, на която се събират средства за реализирането на този и други благотворителни проекти:

Първа инвестиционна банка - IBAN BG18FINV91505315574776

BIC FINVBGSF.

Можете да изпращате и дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS 123 на цена от 1 лев за абонати на трите мобилни оператора. За потребителите на предплатени услуги цената на 1 SMS e 1,20 с ДДС.