С благотворителен концерт стартира „Най-щастливото дете в България"

На 17 април в Модерен театър София  от 19:00ч. ще се проведе благотворителен танцово-музикален спектакъл с участието на школи по народни танци, салса, танго, индийски, ориенталски и африкански танци. Гост изпълнители ще бъдат в навечерието на рождения си ден - Ваня Костова, Боян Михайлов, Мими Иванова и Развигор Попов, Коцето - Калки, Васил Петров, Дидо от Д2, Пим Пам, Жоро от Остава, Милена Караджова и Асен, Божидар Пенев, Раул Торрес, Памбос Кидс, Laokoontango, Меена Паталенска, Виолета Вълчева, Елеонора Младенова, Милена Давидова, Мария и Принс и клуб по народни танци „Витоша".

 Приходите от билети и дарения ще отидат за подкрепата на самотни и многодетни майки и бащи, акушерки, медицински сестри, педагози и социални работници, които да бъдат обучени по методите за ненасилствена комуникация с деца на световноизвестния педиатър д-р Харви Карп, който ще гостува на 1 юни в София със семинари за родители и за професионалисти.

Инициативата е част от проекта „Най-щастливото дете в България", който цели намаляване на насилието към бебетата и децата в България. Проектът предвижда популяризиране и масово разпространение на техниките на д-р Харви Карп сред родители и професионалисти от образователната и здравната сфера.

„Издаването на книгите на д-р Карп „Най-щастливото бебе" и „Най-щастливото дете"  е само подготовка за кулминацията в нашия проект - самото гостуване на педиатъра в България. Вярваме, че техниките на д-р Харви Карп ще дадат нова отправна точка за подхода на родителите към своите деца и ще допринесат за това, новото поколение в България да израства в повече спокойствие, любов и себеуважение", споделя Вероника Де Буур, инициатор на проекта.

Наред с музикалната и танцова програма, на благотворителното събитие на 17 април в Модерен театър София ще се проведе и базар на ръчно изработени сладкиши, вегетариански вкусотии и творби.

Билетите за проявата струват по 10 лева и вече се разпространяват в мрежите на Ticketstream, Eventim и EasyPay.

Повече на:

www.bebe-dete.com

www.facebook.com/bebeidete.com

https://twitter.com/bebeidete

За връзка с медии: Венцислав Ненков

тел.: + 359 887246925

Сдружение "Бебе и Дете"