Искам бебе става на 16 години - Кенгуру

На  24 и 25 март в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, фондация „Искам бебе“ ще отбележи 16-ата си годишнина с двудневен форум с лекционна, обучителна и официална част.

В събитието ще участват кметът на Кюстендил Петър Паунов, първият и най-голям личен дарител на фондацията – д-р Милен Врабевски, писателката Розмари де Мео, Милена Златкова – радиоводещ и посланик на донорската програма на „Искам бебе“, Милена Славова – певица и съмишленик на каузата, координатори и доброволци на фондацията от цялата страна.

Акцент в програмата ще бъде и ролята на холистичния подход в лечението на репродуктивните проблеми с фокус върху емоционалната подкрепа, здравословното хранене и възможностите, които дава балнеологията. Д-р Маргарита Исталиянова и д-р Татяна Ангелова ще обърнат специално внимание на доказаното благоприятно влияние на кюстендилската минерална при лечението на репродуктивни проблеми. 

По време на форума ще бъдат представени добри практики и примери за информационни и дарителски кампании в дългогодишната работа на фондацията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, реализирани от координаторите на „Искам бебе“, работещи изцяло на доброволчески принцип.

От създаването на организацията до момента, благодарение на тяхната работа и подкрепата на всички партньори и съмишленици на „Искам бебе“, са родени над 3500 бебета. Отделно са постиженията на доброволците в съвместната им работа с общините в България и създадените местни фондове за подкрепа на семействата, които се борят за бебе. 

Повече за събитието в Кюстендил ще прочетете на сайта на фондация „Искам бебе“.