Златни правила за ослепителна коса - Кенгуру

За да постигнете перфектно състояние на косъма, следвайте най-важните правила, обобщени от британски стилисти.

Често и чисто

Ако миете косата си повече от 3 пъти седмично, не очаквайте да бъде като излязла от реклама. Честият досег с гореща вода и шампоаните с агресивни съставки имат пагубно въздействие върху гривата. Вместо това, измивайте косата си с вода с температура 37 градуса и продукти, съдържащи ценни за скалпа подхранващи масла.

Цвят в косите

Боядисаните коси изискват още по-старателни грижи – изберете измиващо средство, което ще запази наситеността на цвета.

Слънце на хоризонта

Винаги впръсквайте спрейове с UV защита преди да излезете, за да създадете защитен филм, изолиращ косата от вредните атмосферни влияния.

Стилизиране

Не пропускайте оформянето. Изправени или накъдрени, косите изглеждат приказно, когато търпеливо сте ги стилизирали с помощта на сешоар и кръгла четка.

Аксесоари

Снабдете се с качествени гребен и/или четка, необходими за лесно разресване и преобразяване на косата в безброй вариации. 

Специална грижа

Умело подбраните балсам и маска са незаменими при постигането на зашеметяваща визия. Съобразете продуктите с типа коса и ги нанасяйте след като сте се подсушили, за да проникнат дълбоко и възстановят косъма.

Сресване

Експертите препоръчват да се сресвате два пъти на ден – след ставане и преди лягане. Не превишавайте този максимум, за да не увредите краищата.

Автор: Ива Лалова