Очакване без страх - Кенгуру

Кои проблеми провокират най-голям страх у мамчетата през 9-те месеца и как могат да се предотвратят?    

 

От извора

Сред враговете на спокойствието на бъдещата майка са различните източници на информация, които често подкопават увереността й за благополучния изход. Затова и акушер-гинеколозите, и психолозите съветват бременните жени да ограничат времето си във виртуалното пространство и да отправят питанията си към специалистите, а не към анонимните обитатели на интернет форумите.

 

Родилни дефекти

Проблем: вродени аномалии, като спина бифида (дефект на невралната тръба).

Решение: прием на фолиева киселина преди и по време на бременността.

 

Спонтанен аборт

Проблем: раждане в ранните месеци на бременността, когато плодът не е достатъчно развит, за да живее извън матката.

Решение: хранете се здравословно, не пушете и не пийте алкохол, избягвайте стреса и спортовете, криещи риск от нараняване.

 

Преждевременно раждане

Проблем: раждане преди 37 г. с.

Решение: пълноценно хранене, движение, спокойствие, без тежък физически труд, поддържане на здравословно тегло и нормални нива на кръвното налягане и кръвната захар.

 

Болка

Проблем: страх от болезнените усещания преди и по време на раждането.

Решение: посещавайте курсове за родители, от които ще научите дихателни техники и други полезни средства за овладяване на болката.

 

Цветна подкрепа

Ефективен начин да туширате страховете си по време на бременността са продуктите, съдържащи цветни есенции. Под формата на капки, спрей или пастили, те повлияват тревогите, елиминирайки пристъпите на паника. Голямо предимство е фактът, че оказват влияние след минути и продължават действието си с часове.

Автор: Ива Лалова