Няма причина За ниско самочувствие - Кенгуру

Много жени смятат, че зачеването върви ръка за ръка с лошото самочувствие. И как не - задължително ще има напълняване, ще има гадене и повръщане, ще има изтъняла коса и задължително ще има нервни сривове, много нервни сривове, които ще водят след себе си нежеланието за кокетство. Така ли си представяте своята бременност? Ако това е така, не се отчайвайте предварително - бъдещата майка може да бъде усмихната, чаровна и сияеща. И защо това да не сте вие?

Психолозите твърдят, че лошото самочувствие по време на бременността не е каприз, а е продиктувано от обективни причини на физическо ниво.

В началото

Гадене, повръщане, слабост, сънливост

Как да се чувствате добре, когато са налице всички тези неразположения. Вместо да се събудите с усмивка, вие тичате към тоалетната. През деня, вместо да се радвате на свежестта си, вие се борите със сънливостта. А вечерно време едвам успявате да се доберете до леглото. Всичко това ви отнема толкова много време, че изобщо не се сещате за грима и прическата.

Свежи съвети

На първо място е добре да приемете положението си. Не се отчайвайте, а се въоръжете с търпение - при повечето жени всички тези симптоми изчезват в края на третия месец. Научете се да релаксирате правилно - слушайте любимата си отпускаща музика и се научете да правите комплекс от дихателни упражнения за бременни жени. Дръжте наблизо сухар, кисело мляко или солети.

И след това

Отоци, натрупване на килограми, болки в гърба и отпусната кожа

След шестия месец е възможна появата на отоци по краката. Ще преминете през задължителни изследвания за белтък в урината. Не се плашете, ако лекарят ви каже, че имате проблем, а следвайте инструкциите му. Това не трябва да бъде причина да се откажете от всичко и да се пуснете по течението. Големият корем и парещата болка в гръбнака също не бива да ви отчайват.

Свежи съвети

Откажете се от мазните храни и фаст фууд. Старайте се след 19 часа да приемате само фрешове от плодове и зеленчуци, салати и печено месо. Не спирайте с гимнастиката, дори разнообразете комплекса от дихателни упражнения с такива за отпускане на гръбнака и разтягане на мускулатурата на крайниците и врата.

Наблегнете на глезотиите

* Пийте повече фрешове от любимите си плодове и зеленчуци

* Ходете на кафе по-често с приятелки, които са безкомпромисни към външния вид, те ще ви „държат" в крак, докато родите.

* Заобиколете се с хора, които поддържат стимула ви да изглеждате секси, дори и с коремче.

* Не се срамувайте да повдигнете краката си на стол в офиса.

* Купувайте си нещо дребно поне веднъж седмично.

* Четете книги, гледайте филми, наблегнете на пълноценното забавление в свободното ви време.

* Не вярвайте на суеверия - посещавайте фризьора и маникюриста си веднъж месечно.

* Повтаряйте си по-често, че извършвате велико дело, вместо да мислите за съпътстващите неразположения.

Помнете - колкото повече грижи полагате за външния си вид, здравословното си състояние и психологическия комфорт, толкова по-лесно ще ви бъде да влезете в перфектна физическа и емоционално стабилна форма след раждането на вашето бебе. И тогава идва ред на секси мама!

Автор: Десислава Христозова