Как да изберем пробиотик? - Кенгуру

ProLact се съгласи да ни сподели повече „вътрешна“ информация за производството на пробиотици, която да ни помогне да правим по-информирани избори.

Кое поколение е пробиотикът?

Тъй като пробиотиците се приемат през устата, тяхната ефективност зависи от това дали могат да издържат на киселинната среда в стомаха. Това зависи от тяхната генерация.

Първата генерация пробиотици представлява просто огромно количество бактерии. Проблемът е, че не оцеляват при температура над -18 °C. Тоест, ако на даден пробиотик е упоменато, че трябва да се съхранява в хладилник, най-вероятно полезните бактерии в него не са живи много преди да стигнат до вашия дом.

Втората генерация пробиотици смесват полезни бактерии с пребиотична среда. Тази генерация издържа на стайна температура по-дълго, но щом бактериите попаднат в стомаха, ниското pH ги убива.

Третата генерация пробиотици отново съдържат пребиотична среда, но освен това са поставени в капсули с удължено освобождаване.

При четвъртата генерация пробиотици настъпва истинска революция. Започва да се прилага „микроенкапсулация“ на бактериите – обвиването им с различни защитни вещества, с цел да се подобри устойчивостта им.

ProLact създаде изцяло нова генерация пробиотици – NextGen Microencapulation. В NextGen пробиотиците полезните бактерии се обвиват със защита от протеини и мукополизахариди. Това не просто защитава бактериите, а и им осигурява хранителни вещества, което гарантира, че ще преминат през стомашната бариера.

Обърнете внимание на качеството

Пазарът на хранителни добавки не е регулиран. Това дава свобода на много производители да злоупотребяват с доверието ви. Винаги купувайте хранителни добавки от сертифицирани производители. Ето за кои сертификати е добре да следите:

• GMP

• ISO 9001

• ISO 22000

• HACCP

• FCSS

• FDA Registered

В заключение…

Проучването на производителя и хранителната добавка е много важно не само когато се отнася за пробиотиците. Няма по-скъпа хранителна добавка от тази, която не ни носи никакви ползи за здравето.