Грижа за бельото - Кенгуру

Ежемесечно се отделят много средства за козметика, прическа, маникюр. Естествено, и за качествено съблазнително бельо. А за да можете да му се наслаждавате по-дълго, е нужно да полагате специални грижи за тази част от гардероба си.

 

Съхранявайте правилно бельото

Дръжте бельото си отделно от другите дрехи и не го оставяйте при замърсените одежди. Най-добре е да го слагате в чекмедже, а не на рафт в гардероба. Така ще го спасите от натрупването на прах. В чекмеджето можете да поставите ароматизатор, или да капнете 1-2 капки етерично масло с уханието, което ви допада.

 

Важни детайли

Дръжте чорапогащниците и чорапите отделно от сутиените и бикините. По стъпалата им се насъбират бактерии, които не бива да влизат в контакт с интимната зона. За нейната хигиена се доверявайте на продукти с естествени съставки и меко почистващо действие. За да избегнете натрупването на прах пък, можете да съхранявате бикините в кутии от мокри кърпички. Трябва да ги подредите така, че едната част от гащите да застъпва другата, и да ги изваждате само през специалния прорез.

 

Перете отделно

Старайте се да изпирате бельото, веднага щом го съблечете. Това може да спомогне за запазване на цвета му. Желателно е прането да е на ръка, за да не се деформират деликатните тъкани. Можете да правите това, докато сте под душа. Използвайте шампоана или сапуна, с който се къпете: те ще почистят тъканта идеално и ще придадат приятен аромат. Изпирайте сутиена след 2-3 носения, а бикините, естествено – всеки ден.

 

Без накисване

Накисването на цветното бельо спомага за избеляването на цвета.

 

Оцет или паста за зъби

За да се отървете от досадното зацапване по бельото по време на месечния цикъл, можете да използвате домашен сапун или ябълков оцет. За любителите на белите бикини се препоръчва разтвор от лимонена киселина или бяла паста за зъби.

 

Не изцеждайте силно

Не е препоръчително да изцеждате сутиена след пране. Поставете го върху хоризонтална повърхност, или го оставете да се суши, като го закачите за мястото между чашките.

 

Сушете бельото правилно

Не сушете бельото на парното или на радиатора – това разваля тъканта. Ако искате любимите ви комплекти дълго да съхранят първоначалния си вид, избягвайте да ги сушите и в сушилня.

 

Редувайте сутиените

Не носете един и същи сутиен два поредни дни. Когато той си „почива”, влакната на тъканта ще възстановят еластичността си.

Автор: Милена Тошева