Две чертички: Епизод 1 - Кенгуру

И макар сладостта на нетърпението за срещата с бебчо да не избледнява и при следващи бременности, първите девет месеца са несравними. Ето с какво.

Сън

Нощем, сутрин, следобед. Сега е моментът за чести дремки – непостижим лукс, ако вече имате дете, което се нуждае от грижи.

Подаръци

Обявяването на двете чертички отприщва лавина от подаръци от близки, приятели, колеги. Докато при следващото издание на вестта за нов член на семейството елегантно ви пропускат, смятайки, че вече си имате всичко. 

Пазаруване

„Здравейте, покупки! Чао, пестеливост!“. Нормално е да се откривате в тези изречения, защото ви чака дълъг списък с набелязани красоти за детето и собствения ви комфорт. Факт, който автоматично изключва понятия, като скромност или съобразителност.

Специална грижа

 

Не пропускате да се поглезите и с разкрасителни процедури – абсолютен мираж при втора или трета бременност. 

Общуване

Чудите се как да организирате програмата си така, че да вместите в графика си с излизания и бъдещия татко, и приятелките, и момичетата от курса по йога. Тук вече виждаме завистливите погледи на бременните дами с деца, чиито срещи са единствено... със съседите по детска площадка. 

Забавления

 

Филми, концерти, постановки... Намирате време за богата културна програма, с която храните и своите сетива, и тези на растящото във вас мъниче.

Внимание

 

Алена споделя: „Когато бях бременна за първи път, хората в метрото винаги ми освобождаваха място. Докато сега, с мъничкия Коко до мен и въпреки големия корем, не срещам същото внимание. Може би смятат, че, веднъж минала по този път, няма какво да се глезя сега...“.

Снимки

 

Фотосесиите на бъдещите майки съперничат на тези на най-активните инфлуенсъри – растящото коремче, бебешките обувчици, снимките от видеозона... Креативността ви не познава граници. За разлика от горките втори и трети мъничета, за които рядко има доказателства, че са били в утробата ви.

Независимо от това дали ви предстои да изпитате удоволствието от майчинството за първи път, или сте благословени с него отново, наслаждавайте му се без угризения и с нестихващ трепет за вашето чудо.  

Автор: Ива Лалова