Лятото се задава с пълна сила. Някои сега започват да планират почивката си, други вече стягат куфарите. Тези, които са се ориeнтирали към южната ни съседка Гърция, знаят, че могат да разчитат на високи температури и жарко слънце по-рано отколкото у нас.

Взели сте решение тази година да организирате ваканцията си зад граница. Може би вече имате хубави спомени от морето в Гърция и сте си избрали още веднъж тази дестинация, а може би ви е за първи път. Ето какво да очаквате от южната ни съседка.

Път
В случай че туристическата агенция, на която сте се спрели, не осигурява транспорт до курорта, не се плашете от предстоящото ви пътуване - пътищата в Гърция са много качествени и нищо чудно да стигнете от София до гръцкия морски курорт по-бързо отколкото от столицата ни до родното Черноморие.  Друг голям плюс за избор на Гърция като място за лятната почивка е, че след като вече сме част от Европейския съюз, пътуването ни до там стана още по-лесно.

Ех, морето... 

Уви, не можем да се похвалим с най-чистото море на света - напротив. Не е тайна за никого, че презастрояването по курортите ни се отразява и на морската вода. Всеки, който наскоро е бил на море у нас, разполага със запас от страховити разкази за това с какво се е сблъскал, докато е плувал. Е, в Гърция няма да имате този проблем - морската вода там е кристално чиста, а и по-топла, което е много добре за хлапетата.

Плажовете

В южната ни съседка те са широки и спокойни - никой няма да ви стъпи на главата, нито пък вие ще се чудите как да опазите децата си, докато стигнете до вашите хавлии, така че да не зарият по пътя някой курортист с пясък. Гърция е предпочитана дестинация за хората с деца. На морската ивица ще откриете много забавления дори и за най-малките хлапета. Докато аниматорите организират интересни игри за малчуганите, вие ще можете да се насладите пълноценно на почивката си.

Времето - слънце, слънце и пак слънце

В случай че планирате майско море, съвсем спокойно можете да се запътите към южната ни съседка. Именно хубавият климат е причината много хора да предпочитат тази дестинация за почивката си. В разгара на нашия летен сезон в Гърция е доста горещо. Затова, ако сте си взели отпуск юли-август, по-добре се ориентирайте към гръцките морски курорти, които се намират на острови. Там климатът не е толкова горещ през лятото - положението е спасено от прохладния морски бриз.

Обслужване на ниво и качествена храна

Избрали сте системата all inclusive? Можете да сте сигурни, че храната, която ви се сервира, е на ниво - продуктите са пресни, а ястието е приготвено току-що - не е притоплената вчерашна вечеря. При положение че сте любители на кулинарните изкушения, ще останете приятно изненадани. Гръцката кухня не е само студено узо, прясна средиземноморска риба и салата Tzatziki (прилича на нашата „Снежанка"). Пригответе се да бъдете впечатлени от всяко предложение в менюто.

 

Автор: Мила Попова