А вие вярвате ли в Дядо Коледа? - Кенгуру

Безспорно обаче докъм 7-8-годишна възраст децата вярват в чудеса, измислят си свои сценарии и сами съчиняват приказки, в които искат да бъдат герои. За да ви помогнем да събудите и затвърдите приказната вяра в добрия белобрад старец, подбрахме някои лесни за изпълнение съвети, а на вас оставяме въображението да ги сътворите така, че да постигнете целта си.

#1. Писмо от Северния полюс

И така, ако вече сте написали писмото с желанията за подаръци и сте потвърдили няколко пъти колко сте били послушни през цялата година, е редно да сложите марка и да изпратите плика на познатия на всички адрес. А обратната връзка от далечната дестинация, че писмото е получено, ще успокоят малкото човече и то ще знае, че всичко е наред. Вашата задача е да подготвите това писмо, да го сложите в пощенската кутия и да зарадвате детето, като вложите целия арсенал от артистични заложби, докато четете отговора от добрия старец.

#2. Ключ за входната врата

Не можете да държите входната врата отворена цяла нощ, а Дядо Коледа не е натрапник, който да разбива ключалки. И разбира се, не разполагате с камина или голям комин, през който може да премине. В този случай това, което можете да направите, е да оставите заедно с детето ключа на входната врата (скрит на подходящо тайно място), за да може той спокойно да влезе вкъщи и да остави подаръците.

#3. Парченце от кожуха на Дядо Коледа

Всички знаем, че Дядо Коледа е със завидни килограми и съвсем не се срамува от това. Ако искате да имате нагледно доказателство за това, че е влизал у вас за пред детето, можете да оставите върху дръжката на вратата парче червен плат, което се е закачило от костюма му, докато той се е опитвал да пренесе торбата с подаръци до вашата елха.

#4. Отпечатъци от Дядо Коледа по пода

За целта ще ви трябват малко сода за хляб и мъжки обувки. Сложете обувките на пода и около тях внимателно посипете от содата за хляб, така че да обградите формата на подметките. Повторете това и с лявата, и с дясната обувка, като направите пътека от входната врата до елхата и обратно.

#5. Храна за елените на Дядо Коледа

Всеки знае, че северните елени обичат моркови, така че не забравяйте да приготвите чиния с почерпка за тях и да я оставите навън, близо до входната врата. За повече достоверност можете да оставите следи от копита по снега (с помощта на дървено трупче), или да разхвърляте моркови наоколо, все едно елените са ги изпуснали.

#6. Блестящи отпечатъци и звънчета до вратата

За доказателство, че Дядо Коледа е идвал, можете да поръсите малко сребрист брокат пред входната врата и да оставите няколко звънчета на прага. Обяснението е просто: Дядо Коледа кара шейна с главоломна скорост, за да има време да достави новогодишните подаръци на всички деца. И не е изненадващо, че при паркиране магическият прах на шейната може да падне наоколо. Освен това, по шейната има камбанки, които също могат да се откачат и в бързината той да не забележи липсата им.

#7. Непознати аромати

Както всеки друг мъж, Дядо Коледа също има любим аромат. Може да мирише на ванилия или на канела. За целта купете ароматизатор с подходящ аромат и се постарайте да го разпръснете, преди детето да е станало от сън. Основното тук е да не използвате ваши парфюми, които децата познават.

#8. Послание на прозореца

Вземете бяла акварелна боя и напишете съобщение от Дядо Коледа на прозореца на детската стая. Например: „Хо Хо Хо, Честита Коледа!“.

#9. Специална опаковъчна хартия

Използвайте специална опаковъчна хартия за подаръци от Северния полюс. Добавете етикети с подписа на Дядо Коледа със златно мастило и помнете, че почеркът ви е познат на детето. Можете също така да подпишете подаръците и от г-жа Клаус, елфите, джуджетата или дори елените с мастилен отпечатък на копита.

#10. Почерпка

Децата по целия свят оставят лакомства за Дядо Коледа. Преди пристигането на добрия старец можете да изпечете заедно бисквити и след това да ги оставите в купа с чаша мляко под елхата. Когато детето си легне, можете да ги махнете и да се постараете да оставите трохи по пода, все едно някой е ял. Не забравяйте да изпиете и млякото за по-голяма достоверност.

За да посеете вяра в едно малко същество, не са нужни чудеса от героизъм и кой знае какви ресурси. Важното е да правите всичко с любов и да вложите чувство, а резултатите няма да закъснеят и всички ще бъдат доволни!

Автор: Нели Христова