Щрак! Бебчо на портрет - Кенгуру

Снимането на деца между 3 и 12 месеца обаче не е лесна задача. За да запечатате сладура безпроблемно, прочетете насоките на опитния  фотограф Г-жа Череша.

У дома или в студио

Можете да снимате сами детенцето си в непринудени пози вкъщи, но ако държите да имате кадри с декори, реквизит и аксесоари, ангажирайте професионален фотограф.

3-6 месеца

Когато дойде в студиото, малчуганът не бива да е гладен, недоспал, или да му предстои сън. Можете да облечете детето още вкъщи, за да сте готови за първия декор. Не го преобличайте повече от два пъти, защото това ще го изнерви. Колкото до позата, бебчо може да лежи по корем и да вдига главичка, или да бъде поставен в кошница. Не е необходимо да бъде сниман повече от 30-40 минути. Мъниците се уморяват бързо и е добре да се съобразите с това.

6-9 месеца

Децата на 6-7 месеца вече могат да седят самостоятелно, но някои все пак не са толкова стабилни, което изисква снимките да се направят с подпора на гръбчето. На 8-9-месечна възраст почти всички бебета са седящи и могат да издържат да бъдат снимани на повече декори с многократни преобличания. Разбира се, и тук важи правилото, че часът за фотосесията трябва да е съобразен с графика на детето за сън и хранене. Можете да вземете със себе си любима дрешка, дрънкалка, залъгалка, които да се познати на малкото човече и звукът им да привлича вниманието му.

9-12 месеца

В периода 9-12 месеца хлапетата са все по-динамични, което позволява голямо разнообразие на заснеманите кадри. Споделете с фотографа кои са предпочитаните песнички на детето, за да го забавлява по време на снимките. Не забравяйте да приготвите храна и вода за времето след фотосесията или ако се разстрои много, докато го снимат.

Ако искате да направите семеен портрет, съчетайте дрехите на всички членове на фамилията.

За контакт с Г-жа Череша:

+ 359 887 82 42 87

facebook: Г-жа Череша // Mrs. Cherry

http://www.mrscherryphotography.com

Instagram: mrscherrystudio

Автор: Ива Лалова