РЕЦЕПТИ ЗА МЪНИЦИ - Кенгуру

Няма нищо по-хубаво от супата на мама или десерта на баба. Приготвената у дома храна е прясна, знаем какво съдържа и най-вече, когато я правим за нашето бебче, винаги слагаме и капка любов.

Рецептите са подходящи за захранени деца, без наличие на алергии и специфични нужди.

Състав:

Ориз, спанак, моркови, лук, домати, олио, сол, яйца.

Продукти за 1 порция:

1/4 ч.ч. ориз

11/2 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. спанак

1/2 морков

1/4 глава лук

1/2 домат

1 яйце

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязаните на ситно лук и морков се задушават в малко вода и олио. След като омекнат, към тях се прибавят почистеният и измит ориз, листата от спанак, предварително попарени, и в подходящ съд за печене всичко се залива с водата. Посолява се на вкус и се пече, докато водата се изпари почти напълно и оризът стане готов. По средата на печенето, с помощта на лъжица се прави малка вдлъбнатина в ориза и се чуква яйцето. Ястието се поднася с резенчета пресен домат по желание.