Попарата: Вечната класика - Кенгуру

Съставките

За да приготвите попара, ще ви бъдат необходими:

  • 1 препечена филийка хляб;
  • 200 мл гореща вода, чай, мляко;
  • 1 парче обезсолено краве сирене – за най-малките количеството трябва да е колкото кибритена кутийка;
  • ¼ ч.л. краве масло;
  • 1 ч.л. подсладител* в зависимост от възрастта на детето – захар, мед, плодово пюре.

*по желание

Апетитно

Закуската придобива още по-наситен вкус с ароматни и хрупкави сухари. Отличен избор са тези от ръжено брашно – неустоими и богати на фибри.

Рецептата

Стъпките към любимата на поколения малчугани закуска:

1. Надробете на малки парченца хляба или сухарите.

2. Натрошете парче краве сирене и добавете маслото.

3. Добавете подсладител по желание.

4. Залейте с гореща вода, мляко или билков чай.

5. Захлупете с чиния за няколко минути, за да се задуши и да омекне хлябът.

6. Разбъркайте.

Попарата е готова за сервиране на гладни мъници.   

Световна слава

През 2019 г. попарата се прочу и извън нашите географски ширини, попадайки в класация на CNN на най-екзотичните закуски в света. От медията запознаха зрителите с рецептата за традиционното блюдо, представяйки го като микс от каша и хлебен пудинг.  

Автор: Ива Лалова