Поли Генова и щастието от майчинството - Кенгуру

Певицата роди сина си Даниел, когото показа за първи път на Деня на детето. Какво донесе малкият в света на една от най-успешните ни певици – научете от следващите редове. 

Поли, как се промени животът ти след появата на Даниел?

Животът ми се преобърна на 180 градуса! Появи се същество, което носи толкова много любов и тотално променя мисленето и душевния ми свят. Освен това, чисто и на професионално ниво, промяната е огромна – начинът ми на живот, графиците, планирането... Всичко вече е свързано и съобразено с бебето.

Каква беше бременността ти?

Чувствам се изключително голяма късметлийка, защото имах лека и спокойна бременност, въпреки динамичния ми и натоварен график. Доволна съм, че успях да създам и довърша няколко проекта, като работих буквално до 9-ия месец.

Къде избра да дадеш живот на детето си и как мина раждането?

Имах възможност на избор дали да родя извън България, или да се доверя на родните ни специалисти. След сериозни дискусии със семейството ми, взехме решение да останем тук в София. Благодарение на моя приятелка, имах препоръчани както болнично заведение, така и лекар специалист. Тук е моментът да благодаря на невероятната д-р Богданова и целия й екип за прекрасните грижи и отношение!

Таткото на Дани включва ли се в грижите за него?

Никога не съм си и мечтала да имам такъв готин и всеотдаен баща за детето си! Той е абсолютно пълноправен партньор в грижите за Даниел и е човекът, на когото най-много разчитам за бебето. Има уникално отношение към сина ни и двамата му даваме цялата си любов и внимание.

Количката е сред най-важните помощници в отглеждането на едно дете. На каква марка се спря за сина си и защо?

Благодарение на професионалната консултация на специалистите от bebemax.eu, избрах модела Harvey 2 на Easywalker по няколко причини – изключително лека, компактна и функционална. Харесах я заради семплия й и стилен дизайн и високото качество на материалите, от които е изработена. Още от първия миг, в който сложих Даниел в нея, той си я хареса и заспа спокойно. 

На път

„Моделът Disney Buggy XS на Easywalker пък е този, който е непрестанно с мен, когато аз и семейството ми сме на път, или работя из страната. Малкият и удобен размер на количката, равен с този на ръчен багаж, ми дава правото да бъде с мен дори на борда на самолет.”

 

На церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио, на която беше водеща, показа отлична визия. Как успя толкова бързо да влезеш във форма?

Мисля, че всяка майка знае колко са изтощителни първите седмици след раждането... Възстановяването, недоспиването и фактът, че почти нямаш време за себе си, моментално започва да се отразява както на тялото ти, така и на съзнанието. До момента не съм правила нищо специално и тепърва ми предстои още физическа подготовка, за да мога да се върна на сцената в най-добрата си форма.

Преди време представи песента си „Героите”, с която подкрепи недоносените бебета и техните родители. Какво те вдъхнови за създаването й?

Още докато бях бременна, се запознах със страховита статистика, свързана с броя на недоносените бебета в България, който за съжаление нараства с всяка изминала година... Намирайки се в най-рисковия период на бременноста си, аз реших, че искам да помогна с нещо, като напиша и посветя песен, която да дава сила и кураж именно на тези истински герои – родителите.

Пожелай нещо на читателите на списание „Кенгуру”, на които им предстои да изпитат щастието от родителството.   

Не се страхувайте! Бъдете спокойни и обичайте, защото всичко, което ви предстои, е ЛЮБОВ!

Интервю на: Ива Лалова

Фотограф: Костадин Кръстев – Коко