Kaufland пусна в продажба био бeбешки храни на атрактивни цени - Кенгуру

Захранването на бебето и подбирането на най-подходящата храна е казус, който тревожи много мами. Колкото и да се стараем да приготваме вкъщи пюренца от проверени като качество плодове и зеленчуци, от жонглирането със 100 задачи едновременно невинаги ни остава време да приготвим вкусна и полезна храна. Добрата новина е, че вече на пазара има готови за консумация, 100% био и на атрактивни цени бебешки храни от собствената марка на Kaufland K-Bio. Те са произведени в Германия, не съдържат оцветители и добавени аромати и са със строго контролирано биокачество. Пюретата K-Bio са специално разработени, за да отговорят на нуждите на децата от най-ранна възраст и са подходящи за бебета от 5-, 6-, 8- и 12-месечна възраст. Те имат одобрението и на Българската педиатрична асоциация.

Богат асортимент от вкусове и текстури

Асортиментът на бебешките храни K-Bio включва разнообразна гама от вкусове и текстури, отговарящи на различните вкусови предпочитания и етапи на развитие на децата. Родителите могат да избират от 24 разновидности, сред които различни плодови и зеленчукови пюрета, бебешки зърнени храни и вечерни каши. Селекцията включва опции като:

  • Плодови пюрета
  • Ястия на зеленчукова основа
  • Различни видове бебешки зърнени храни

Освен това има ястия с макаронени изделия и ориз с източници на протеини като пилешко или пуешко месо.

Разнообразната гама от храни позволява на родителите да въвеждат различни вкусове и текстури в диетата на детето си, като насърчават развитието на цялостния му вкус.

Безкомпромисно качество, каквото търси всяка майка

Контролът на качеството на бебешките храни K-Bio започва от полето, където се отглеждат суровините за бебешките храни – плодовете и зеленчуците. Те са от контролирано биологично земеделие, т.е. всеки производител предоставя биосертификат за всички артикули.

Многостепенните проверки на качеството продължават по цялата верига на производство – от приемането на плодовете и зеленчуците до издаването на всяка партида бебешки храни. Микробиологично изследване в независими акредитирани лаборатории проверява стерилността на съдържанието на пюретата, за да сме сигурни, че не съдържат жизнеспособни микроорганизми. Бурканчетата преминават и през рентген, за да се гарантира липсата на чужди тела и метали в тях. Опаковката на бебешките храни K-Bio е от рециклируемо стъкло и благодарение на това изделията остават чисти, без примеси от пластмаса или други материали.

Как да съхраняваме пюретата вкъщи?

Бебешките храни K-Bio са със срок на годност до 1 година, но родителите не трябва да забравят, че трябва да ги държат на температура до 25 градуса. След отварянето им, пюретата могат да се приберат в хладилника на температура до 7 градуса, но много важно е, че не трябва да се притоплят втори път.

Повече за храненето на бебето по месеци  през първата година от живота му, както и още ценни съвети за развитието му можете да научите от специализираната видеопоредица „Моето бебе расте“ – съвместна партньорска инициатива  на Българската педиатрична асоциация и Kaufland България.