Игри с новороденото - Кенгуру

Графикът на новороденото бебче не блести с разнообразие, но включването на игри с мама и татко ще ангажира неговото внимание и ще насърчи развитието му. 

Начало на приключението

Ангажирате сетивата на мъничето още от първите му мигове на този свят – то чува гласа ви и усеща топлината на кожата. Следват сладкото гукане и усмивките. Всички тези моменти на взаимодействие са отлична възможност да общувате пълноценно, играейки. 

Лице в лице

Винаги гледайте дребосъчето в очите и му говорете нежно. По този начин то не само ще свикне с присъствието ви, но и ще усети любовта ви.

Сгъване на прането

Не виждате нищо забавно в домакинското задължение? Веднага ви оборваме. Докато мъникът е наблизо при сгъването на изпраните дрехи, той научава много за пъстрата палитра от цветове и различните материи.

Допълнете впечатленията му, като разказвате подробно за мекотата на памука или настроението, което създават ярките нюанси например.

Танцувай с мен

Гушнете малкия си кавалер или дама и се понесете в ритъма на романтична мелодия. Движенията ще успокоят бебчето и току-виж предизвикат звучен кикот.

Четене

Да, сладурът няма да разбере историята, с която го запознавате, но интонацията и артистичността ви ще му покажат нов, интересен свят.

Ползи

Ранното и често четене на детето стимулира развитието на мозъка, забързва скоростта за обработка на информация и обогатява речника.

Песен за теб

Приспивна песничка или импровизация върху хит на Криско – не слагайте рамки на таланта си, а смело се развихрете. Превъплъщенията на познатия тембър ще зарадват невръстния слушател, разкривайки му магията на музиката. 

Автор: Ива Лалова