Играчки, по местата! - Кенгуру

За да бъде мисията по събиране на играчките успешна, следвайте следните стъпки:

Стъпка №1

Осигурете си приятна музика и засечете време

За едно почистване е много важно доброто настроение. Така работата ще спори, а времето ще мине неусетно. А какво по-хубаво от приятна и ритмична песен - по радиото или по телевизията? Обърнете внимание и на времето - засечете 15-20 минути и след като преминат, спрете и преценете как се чувствате. Ако сте уморени, оставете нещата и си починете. Така ще имате възможност да продължите по-късно с нови сили и енергия.

Стъпка №2

Помощ от приятел

Със сигурност, ако работите сама, ще го направите така, както вие искате. Ако се замислите, обаче, никак няма да е зле някой да помогне. А защо този помощник да не бъде и детето? Така, освен че ще има още две ръце, които да прибират, ще създадете навици, полезни и за в бъдеще. Опитайте да му дадете някаква кутия и да го накарате да събере, например, дребните неща от пода. С подходящия тон и мотивация в очите, можете да успеете и всички да бъдат доволни.

Стъпка №3

Подгответе предварително кутии

Специалните контейнери за играчки, пластмасови кутии или кашони със сигурност ще ви бъдат от полза, когато решите да сортирате различните видове играчки. Определете кое къде ще стои - така и след това ще бъде лесно и ако го потърсите, ще знаете къде да го намерите. Нека колите да бъдат на едно място, конструкторът - на друго, а плюшените играчки - на трето.

Стъпка №4

Отделете книжките от играчките

Намерете подходящ кашон или кутия, в които да приберете книжките, които повече няма да ви трябват, и оставете на подходящо място онези, които ще четете. Оставете ги на достъпно за детето място и така ще сте сигурни, че то ще може да ги вземе винаги, когато иска.

Стъпка №5

Нещата за после

Ако има играчки, които все още не знаете къде да сложите, ги отделете настрани. Така, след като подредите всичко останало, ще решите къде да приберете и тях.

Стъпка №6

Изхвърлете ненужното

Разбира се, ще има и такива, които да изхвърлите - счупени, повредени или на части. Няма нищо вечно, така че действайте смело. Понякога дори може да се окаже, че безвъзвратно повредените играчки са повече от останалите здрави. А това е чудесен повод за купуване на нови, нали?

Автор: Нели Христова